Arad: Scandalul gunoiului. Oamenii din 24 de localități din județul Arad stau cu deșeurile menajere neridicate chiar și de 3 săptămâni

Oamenii din 24 localități din județul Arad au rămas cu deșeurile menajere neridicate, în unele cazuri, chiar și de 3 săptămâni, dupăce operatorul de colectare a deșeurilor și-a suspendat activitatea.

Consilul Județean Arad, care monitorizează situația, a anunțat, miercuri, că s-a ajuns aici, dupăce compania care colectează deșeurile în zonele 2 și 5 din județul Arad, SC Grup Salubrizare Urbană SA, nu și-a mai achitat încă din cursul lunii februarie facturile pentru stațiile de transfer Chișineu Criș și Bârzava. În urma situației create, FCC Environment, care adiministrează cele 2 stații, a suspendat preluare a deșeurilor, iar apoi și firma colectoare a suspendat ridicarea gunoiului menajer din localități.

Așa că oamenii stau în curte sau pe stradă cu pubele și saci plini cu deșeuri.

Conform primarului orașului Lipova, Iosif Mircea Jichici, „deci localnicii din Lipova, ori își gunoiul afară așteptând ca să fie ridicat, iar o parte dintre ei îl bagă înapoi în gospdoărie, fiind în europubelă (redactor: Pe Facebook circulă imagini cu destul de mult gunoi pe străzi, în fața caselor) Da, da, da, într-adevăr, mai multe europubele, lumea mai scoate și în sac menajer, binețeles, că apare, așa este. La fel e și pe platformele de la blocuri, unde se tot adună, se adună, dacă nu se ridică, normal că mormanul crește”, a mai declarat primarul orașului Lipova, Iosif Mircea Jichici.

Autoritățile județene au mediat mai multe întâlniri între companiile implicate, dar nu s-a ajuns la nicio înțelegere până în acest moment, așa că pe străzile localităților e plin de gunoaie.

Mai grav este că mulți localnici au plătit serviciul anticipat pe tot anul, iar o eventuală reziliere a contractului cu actualul operator le-ar crea probleme în a-și recupera banii.

În urmă cu 1 an, scandal și în municipiul Arad

În urmă, cu exact 1 an, și în municipiul Arad au existat probleme de colectare a deșeurilor menajere, după ce compania RETIM, atunci proaspăt intrată pe piață, nu făcea față acitivității. După mai multe măsuri, situația din oraș se desfășoară acum în condiții bune.

Sursa foto: Adrian Achim, Lipova Official Facebook