Arad: Mai mulți polițiști, la datorie în minivacanța de Anul Nou. Ce mesaj vă transmit

Câte 100 de polițiști din Arad sunt la datorie, suplimentar, în fiecare zi în minivacanța de Anul Nou pentru ca arădenii să aibă parte de sărbători liniștie și în siguranță.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, dintre cei 100 de polițiști suplimentari, 75 de polițiști provin din structurile de ordine publică, 10 din structurile de poliție rutieră, iar aproximativ 15 provin din alte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Arad, cum ar fi proximitate, investigații criminale, serviciul arme sau explozivi și substanțe periculoase.

Polițiștii sunt prezenți la manifestările cultural-artistice de la sfârșitul de an, precum și în zonele lăcașurilor de cult, pentru prevenirea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.

Polițiștii le recoandă oamenilor ca de câte ori întâmpină probleme să nu ezitate să ii contacteze sau să sune la 112.

Poliția Arad vă recomandă:


 Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime!
 Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!
 Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!
 Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera!
 Nu achiziționați materiale pirotehnice de la comercianții ambulanți!
 Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!
 Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră!
 Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor!
 Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!
 Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora!