Arad: Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au oferit daruri de Crăciun angajaților de la Săvârșin. Tradiția a fost începută de către Regele Mihai în 1943

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au oferit, vineri, daruri de Crăciun angajaților Casei Majestății Sale de pe Domeniul Regal Săvârșin și angajaților Ocolului Silvic Regal Săvârșin, anunță, sâmbătă, site-ul Casei Regale, romaniaregala.ro.

Această tradiție, începută de Regele Mihai I și de Regina Elena în anul 1943 și reînnodată în anul 2001 de Regele Mihai, continuă fără întrerupere.

La eveniment au luat parte primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, parohul bisericii ortodoxe, părintele Călin Mădăluță, directorul Ocolului Silvic Regal, Iosif Farkaș, și intendentul castelului, Sebastian Brînzaș.

Cea mai mare parte a angajaților de pe domeniu sunt localnici.

Majestatea Sa Margareta duce duminică daruri familiilor nevoiași din Săvârșin

Membrii Familiei Regale petrec Crăciunul şi Anul Nou la Castelul Regal din judeţul Arad, așa cum este tradiția instituită decătre Regele Mihai I.

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, și Alteța Sa Regală Principele Radu au ajuns deja la castel, iar de Crăciun și Anul Nou, alături de cuplul regal se vor afla și ASR Principesa Elena, E.S. Alexander Phillips Nixon, ASR Principesa Sofia și ASR Principesa Maria.

Duminică, în ziua de 23 decembrie 2018, Majestatea Sa va împărți 300 de cadouri familiilor nevoiașe din Săvârșin. În aceeași zi, la ora 12, Familia Regală va primi colindători la Săvârșin, în Satul Regal, iar de la ora 13, Majestatea Sa va prezenta bradul din Salonul mare al castelului și masa de Crăciun din Sufrageria mare.

Preferații Regelui Mihai I, la colindat în Ajun de Crăciun

Ca în fiecare an, în ziua de Ajun, 24 decembrie 2018, la ora 12, Dubașii din Săvârșin vor fi așteptați în piața cu fântână din incinta Satului Regal.

În dimineața zilei de 25 decembrie 2018, Familia Regală va participa la marea slujbă din prima zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comuna Săvârșin.

Familia Regală va petrece privat restul zilelor de Crăciun și Revelionul, la Castelul Săvârșin.

 

Regele Mihai spunea mereu că Săvârșin era locul său preferat

Regele Mihai spunea mereu că Săvârșin, unde Familia Regală are singura reședință privată din România, era locul său preferat. Regele Mihai I a cumpărat castelul din Săvârşin în 1943. După abdicarea forţată a regelui, la 30 decembrie 1947, domeniul a fost confiscat, iar castelul repartizat Ministerului de Interne. Mai târziu castelul a fost renovat şi transformat în reşedinţă de vânătoare a Fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu. După 1990 castelul a fost transferat Regiei Autonome a Protocolului de Stat. Pe 1 iunie 2001, castelul a fost retrocedat Regelui Mihai I.

Sursa foto: romaniaregala.ro