Arad: „Marșul Colindătorilor – Cântec și Lumină” a străbătut Aradul și a unit cele două catedrale

Câteva zeci de persoane au participat, miercuri seara, la Arad, la „Marșul Colindătorilor – Cântec și Lumină” organizat decătre Asociația Studenților Creștin Ortodcși Români Arad în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” Arad, Arhiepiscopia Aradului și Primăria Municipiului Arad, anunță Arhiepiscopia Aradului pe site-ul episcopiaaradului.ro.

Marșul a început în biserica Facultății de Teologie, în prezența PS Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Aradului, de unde, în frunte cu episcopul vicar Emilian Crișanul, s-a mers în procesiune pe traseul: Facultatea de Teologie Ortodoxă – Catedrala Veche – Teatru – Primărie- Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”. Pe drum, participanții au cântat colinde, creștinii purtând în mâini icoane și candele. În timpul procesiunii s-au făcut două opriri: la Catedrala Veche, unde s-au cântat colinde, și în fața monumentului eroilor de la Primărie, unde s-a înălțat o rugăciune pentru cei căzuți la Revoluție.

Ajunși la Catedrala Arhiepiscopală, grupul de colindători a fost întâmpinat de IPS Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului. După ce participanții l-au colindat pe Înaltpreasfinția Sa, înalt ierah a rostit un cuvânt de mulțumire pentru colindă și de apreciere pentru evenimen, subliniind că marșul a realizat o unitate între cele două Catedrale pe de o parte, iar de pe altă parte între Biserică și instituțiile cultural- administrative.

Sursa foto: episcopiaaradului.ro