Arad: Măsuri speciale la Adăpostul de noapte al Primăriei Municipiului Arad, care este suprasolicitat din cauza temperaturilor scăzute. Saltele, puse pe jos, printre paturi, pentru a crește capacitate de cazare

Măsuri speciale de extindere a capacității de cazare a adăpostului de noapte al Primăriei Municipiului Arad, care, din cauza temperaturilor extrem de scăzute din ultima perioadă, este tot mai solicitat.

Adăpostul de noapte are o capacitate de 50 de paturi… 36 în dormitoare pentru bărbați și 14 în dormitoare pentru femei. Gradul de ocupare a fost însă peste sută la sută din capacitate în ultima perioadă.

Conform directorului Direcției de Asistență Socială Arad, Oana Pârvulescu, în ultimele zece nopţi, prezenţa medie a fost de aproximativ 65 persoane.

Pentru a face față situației, au fost amplasate saltele în dormitoare, pe jos, printre paturi, pentru a se folosi la maximum spațiul existent.

În perioadele cu temperaturi negative, oamenii pot sta în centrul și pe timpul zilei.

Adăpostul de noapte permite accesul permanent al beneficiarilor, inclusiv a celor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor halucinogene. Oamenilor li se asigură zilnic câte o porţie de hrană, iar împreună cu Poliția Locală se organizează acțini pentru identificarea și adăpostirea persoanelor găsite pe stradă, aflate în stare de risc din cauza condiţiilor meteorologice mai aspre.

De serviciile Adăpostului de noapte pot beneficia persoane majore, lipsite, temporar sau definitiv de posibilitatea asigurării unei locuinţe.