Arad: Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu: se lucrează la adaptarea programei la nivelul de vârstă și de înțelegere pe care îl are copilul 

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Arad, că le cere comisiile care întocmesc programele pentru sistemele de învățământ, să le adapteze cât mai bine la nivelul de vârstă ale copiilor.

„Este unul dintre obiectivele noastre, pe care l-am și demarat, să încercăm să adaptăm programa la nivelul de vârstă și de înțelegere pe care îl are copilul pentru fiecare ciclu de învățământ. Se lucrează deja. Cât se poate de repede vom face acest lucru. Deci este un obiectiv major. (redactor: Când estimați că se vor adapta?) Nu depinde de ministru, pentru că așa cum probabil știți, programele nu le face ministru. Sunt niște comisii naționale pentru fiecare disciplină, care analizează aceste proiecte și decid să scoată sau să adauge câte ceva în programă. Din punctul meu de vedere, le cer acestor comisii să lucreze cât mai repde cu putință. Ieri chiar m-am bucurat pentru că domnul prof. Radu Gologan, președintele Societății de Matematică, îmi spunea că au hotărât deja ca în aceste zile să se întâmple acest lucru pentru programa de matematică”, a declarat ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Un sondaj publicat vineri arată că cei mai mulți români consideră programa prea încărcată ca fiind cea mai mare problemă din sistemul de învățământ din România.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, participă, vineri, la Arad la prima ședință a Consiliului Național al Rectorilor din acest an și la deschiderea Festivalul Anului Nou Chinezesc, organizat decătre tinerii care studiază limba chineză.