Arad: Moromeții 2 are 2 proiecții cu casa închisă, duminică, la Arad. Echipa filmului vine la Arad

Cel mai așteptat film al anului, Moromeții 2, are parte de 2 proiecții la la cinematograful primăriei Arad, ambele cu casa închisă.

Conform primăriei, s-au epuizat și cele 200 de bilete pentru cea de-a a2a proiecție.

Prima proiecție are loc pe data de 11 noiembrie 2018, la Cinema Arta, de la ora 16:00, dar fără echipa filmului. Proiecția de gală în prezența echipei filmului are loc tot pe 11 noiembrie și tot în același loc.cu începere de la ora 19:00.

Cele 200 de bilete pentru prima proiecție și cele 200 de bilete pentru cea de-a doua proiecție s-au epuizat, pentru fiecare proiecție, în circa 2 zile.

Biletele au costat 12 RON preț complet și 8 RON cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Filmul ajunge și la Cinema City din mall, cu începere din data de 16 noiembrie

Filmul va intra în cinematografele din județul Arad, inclusiv în rețeaua Cinema City, cu începere din data de 16 noiembrie.

Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Continuă povestea lui Ilie Moromete

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară regizorul Stere Gulea.

Distribuție cu câțiva dintre cei mai iubiți actori

Distribuția este una de excepție și reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori
români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru
(Catrina Moromete) și Iosif Paștina (Niculae Moromete), aflat la debutul într-un rol principal în cinema. Alături de ei apar Răzvan Vasilescu (Cocoșilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (Fica), Andi Vasluianu (Vasile al Moașei), Florin Zamfirescu (Țugurlan), George Mihăiță (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul
Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara
Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan), cu participarea extraordinară a lui Ion Caramitru (Directorul școlii).

Filmările pentru Moromeții 2 au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvențelor fiind turnate în aceeași casă, din același sat (Talpa, județul Teleorman) în care a fost realizat și primul film în 1985. Pre-producția părții a doua a durat mai bine de un an – casa Moromeților a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero. Dana Păpăruz, premiată cu trofeul Gopo pentru Aferim!, este creatoarea costumelor. Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu și Alexandra Gulea, muzica este semnată de Vasile Șirli, iar coloana sonoră este gândită de aceeași Dana Bunescu, câștigătoare a 6 premii Gopo până în prezent, pentru montaj și sunet.

Machiajul și coafura sunt semnate de Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu și Domnica Bodogan. Producătorii filmului sunt Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu. Fotograful afișului oficial este Alex Gâlmeanu.

Sursa foto: Centrul Municipal de Cultură Arad