Arad: Municipiul Arad ar putea aduce forță de muncă din Tunsia și s-ar putea înfrăți cu un oraș similar din Tunisia

Municipiul Arad ar putea aduce muncitori din Tunsia și s-ar putea înfrăți cu un oraș similar din Tunisia, a anunțat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, după întâlnirea cu ambsadorul Tunisiei la București, Excelența Sa, Raja Jhinaoui Ben Ali.

Oficialul tunisian a venit însoțit de Secretar I al Ambasadei, Hasna Tizaoui Dkhilalli, și de Consul Onorific Sevastiean Armasu.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, „discuţiile purtate au vizat pe de o parte găsirea unei posibilităţi de înfrățire a Aradului cu un oraș similar din Tunisia şi stabilirea de relații economice între aceste oraşe, iar pe de altă parte s-a discutat despre dezvoltarea unor parteneriate pe linie academică, accentul fiind pus pe învăţământul superior medical”.

În cadrul întrevederii, primarul Gheorghe Falcă i-a prezentat ES Raja Jhinaoui Ben Ali situația socio – economică a orașului, punctând faptul că economia Aradului este conectată la cea europeană printr-o dezvoltată infrastructură rutieră și feroviară. În cadrul întâlnirii oficialul tunisian şi-a manifestat interesul faţă posibilitatea de a aduce forţă de muncă în Arad, în condițiile în care județul Arad se confruntă cu o criză a forței de muncă.

x
„Principalul scop al primei mele vizite la Arad este de a consolida colaborarea descentralizată, în domeniile, economic, comercial şi academic. Să nu uităm că relaţiile României cu Tunisia sunt istorice şi fraterne. Anul acesta sărbătorim 55 de ani de colaborare”, a declarat ambasadorul Tunisiei în România, Raja Jhinaoui Ben Ali.