Arad: Numărul cererilor de testare SARS-CoV-2 a crescut de 20 de ori la Ambulanţă faţă de luna august

Numărul solicitărilor pentru testare SARS-CoV-2 făcute către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Arad a crescut de 20 de ori, în ultima săptămână, faţă de luna august, când valul patru al pandemiei nu s-a simţit, astfel că s-a ajuns şi la 250 de intervenţii pe zi doar pentru recoltări de probe de la oameni cu suspiciune de infectare.

Managerul SAJ Arad, Raveca Nicoară, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în acest moment se lucrează la capacitate maximă, echipajele fiind suprasolicitate din cauza numărului mare de cereri de testare.

Conform sursei citate, dacă în august se recoltau cel mult zece probe pe zi, în ultima săptămână echipajele de ambulanţă recoltează 200 de probe pe zi, iar ziua de luni, 27 septembrie, a fost cu un record de circa 250 de recoltări, în tura de zi de 12 ore.

Doar în ultimele 24 de ore, din 420 de intervenţii ale echipajelor de ambulanţă, jumătate au fost pentru testare la infecţia cu SARS-CoV-2.

De la începutul lunii septembrie şi până în 28 septembrie inclusiv, SAJ a recoltat circa 1.400 de probe, faţă de 272 în toată luna august, creşterea medie lunară fiind de peste cinci ori.

„Activitatea SAJ Arad se desfăşoară în condiţii de maximă mobilizare, personalul medical şi auxiliar fiind organizat să ducă la îndeplinire misiunile la care SAJ Arad este solicitat să intervină”, a spus Raveca Nicoară.

Managerul SAJ afirmă că deşi presiunea pe personal este mare şi numărul echipajelor de intervenţie a fost suplimentat, deocamdată nu s-a recurs la suspendarea unor concedii pentru a se face faţă situaţiei.

Timpul de răspuns la solicitările de testare SARS-CoV-2 este de câteva ore. 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.