Arad: O femeie din Liban, descoperită când încerca să iasă din România cu actele unei rude

O femeie de 47 de ani din Liban este cercetată penal dupăce a fost prinsă decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încerca să iasă din țară cu acte care aparțineau alte persoane.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, femeia călătorea ca pasageră într-o mașinșă cu numere de Germania, iar la control s-a legitimat cu un paşaport emis de autorităţile din Liban. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul prezentat există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cea în cauză este cetăţean libanez, iar paşaportul prezentat la control aparţine unei rude. Femeia a încercat să îl folosească pentru că documentul avea aplicate vizele necesare pentru a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

POlițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.