Arad: Pelerinaj, sâmbătă, la mormântul româncei propusă spre beatificare la Vatican. Este singura persoană din România despre care se ştie că a purtat Rănile Domnului Iisus Christos

Arădeanca propusă spre beatificare la Vatican, Rafila Găluț, este comemorată, sâmbătă, 19 octombrie, în comuna Bocsig din județul Arad, la 80 de ani de la trecerea la cele veșnice.

Anunț – Întâlnirea asociațiilor laice din Eparhia de Lugoj

Publicată de Episcopia Greco-Catolică Lugoj pe Joi, 3 octombrie 2019

Conform site-ului Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj și contului de Facebook al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, pelerinajul la mormântul Rafilei Găluț începe la ora 09.30 cu Sfântul Rozariu. La ora 10 are loc o slujbă oficiată decătre episcopul Lugojului, Alexandru Mesian, la biserica Sfântul Ghorghe din Bocsig și continuă de la 11.45 cu o procesiune și un parastas la mormântul Rafilei Găluț.

Cunoscută ca „Fecioara stigmatizată de la Bocsig”, Rafila Găluț este singura persoană din România desprecare se ştie că a purtat Rănile Domnului Iisus Christos și a trăit între anii 8 februarie 1910- 15 aprilie 1939 în comunitatea greco-catolică de la Bocsig.

Conform site-ului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, bru.ro, pe când avea 21 de ani a vrut să se călugărescă, dar din cauza sănătăţii fragile, a fost sfătuită să renunţe la această idee. În perioada 1931 – 1939 a avut viziuni şi a purtat stigmatele, cunoscute ca Rănile Domnului. În vizini îi apăreau Maica Domnului, cu care vorbea, dar şi Iisus Cristos. Rafira avea rănile pe frunte, pe cele 2 palme, pe coste şi pe picioare.

Procesul de beatificare-canonizare a început pe data de 2 decembrie 2015, iar dosarul se află la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor de la Vatican, unde se desfăşoară procesul de recunoaştere.

Procedura nu are un termen de finalizare stabilit, urmând să fie anunţat de către Vatican când va fi cazul, pentru ca arădeanca Rafira Găluţ să fie beatificată, iar apoi canonizată.