Arad: Percheziții la traficanții de țigări de contrabandă din Arad, Timiș și Caraș-Severin. Ce au descoperit anchetatorii

32 de percheziţii domiciliare au fost efectuate, joi, de către lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurori DIICOT, în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad, la grupări care s-ar ocupa de contrabanda cu ţigări.

ARADCU 00 CONTRABANDA CARAS SEVERIN POLITIA ARAD JOI04IUN (1)

Arad: Percheziții la traficanții de țigări de contrabandă din Arad, Timiș și Caraș-Severin. Ce au descoperit anchetatorii32 de percheziţii domiciliare au fost efectuate, joi, de către lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurori DIICOT, în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad, la grupări care s-ar ocupa de contrabanda cu ţigări.#

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 4 iunie 2020

Conform DIICOT Caraș-Severin, până la acest moment, în urma percheziţiilor au fost ridicaţi peste 100.000 de euro, în lei şi valută, ţigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deţinută ilegal şi substanţe susceptibile a fi droguri de mare risc.

30 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, din cele trei judeţe, vor fi conduse la audieri.

Procurorii susţin că cele două grupări s-au organizat începând cu august 2019.

Scopul membrilor ar fi fost obţinerea de câştiguri prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din Reşiţa şi Bocşa. Grupările ar fi acţionat pe mai multe paliere, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderii grupurilor, un palier de aprovizionare format din surse şi transportatori din Arad şi Timiş şi un palier de distribuţie en-detail, între cele două grupuri infracţionale existând elemente comune, atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală.

În urma unor flagrante organizate în ultimul an de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au fost confiscate de la membrii grupărilor peste 400.000 de ţigarete, provenite din contrabandă, a căror valoare depăşeşte 240.000 de lei.