Arad: Peste 40 de oi, găsite moarte în județul Arad. Cauza reclamată: atacul câinilor vagabonzi. Numărul victimelor ajunge la 100

Câinii vagabonzi terorizează o localiate din județul Arad. Patrupedele năvălesc în țarcurile de animale din stânele din sat, iar în ultima lună au omorât peste 100 de oi și au rănit alte câteva zeci. Tot din cauza câinilor, oamenilor le este teamă să mai lase copiii să meargă singuri la școală.

Localnicii din satul Adea, comuna Sintea Mare, reclamă că în ultima vreme, în localitate sunt aduși și abandonați câini comunutari. Și, împreună cu câinii localnicilor, în sat sunt tot mai mulți câini vagabonzi de la o zi la alta.

Și pentru că nu au ce mânca, patrupedele au început să atace animalele din gospodăriile localnicilor.

O haită de câini a atacat, în cursul nopții de luni către marți, o stână. Chiar dacă erau împrejmuite cu garduri de pestr 2 m, câinii au năvălit în țarcul oilor și au făcut prăpăd. 45 de oi au murit și 7 au fost rănite rănite grav, care cel mai probabil vor muri și ele.

NU este primul atac de acest fel. În ultima lună, 6 proprietari de oi au reclamat că haitele de câinile le-au omorât, în total, peste 60 de oi.
Animalele moarte vor fi incinerate.

Localnicii se tem însă ca haitele de câini să nu atace și copiii sau pe oamenii pe stradă.

Primarul comunei, Valentin Erdos, spune că a anunțat situația la autoritățile județene, care i-au recomandat să amenajeze adăpost pentru câinii vagabonzi, însă spune că la primărie nu are bani suficienți nici măcar pentru oamenii din comună, cu atât mai puțin pentru câini.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au deschis o anchetă în acest caz.