Arad: Peste 500 de viziere şi o sută de geamuri de protecţie, pentru aproape toate cabinetele de medicină de familie şi centrele de permanenţă din Arad

Peste 500 de viziere şi o sută de geamuri de protecţie au fost primite de medicii de familie din Arad de la Asociaţia Aradul Civic, pentru a se putea proteja în contextul epidemiei de coronavirus, a anunțat, miercuri, preşedintele Societăţii de Medicină de Familie (SMF) Arad, Adrian Dărăbanţiu.

Acesta a declarat că este un gest binevenit în această perioadă, în care mai toate donaţiile s-au îndreptat spre spitale, deşi medicii de familie sunt la fel de expuşi prin contactul cu pacientul. Aproape toate cabinetele de medicină de familie din judeţ, dar şi centrele de permanenţă, au fost echipate cu acest tip de protecţie, a mai declarat Adrian Dărăbanţiu.

Preşedintele Medicilor de Familie a făcut un apel la pacienţi ca în perioada epidemiei să evite să meargă la medicul de familie fără să sune înainte, pentru că în multe situaţii se va putea acorda asistenţă telefonică şi nu va fi necesară deplasarea.

În judeţul Arad funcţionează 256 de cabinete de medici de familie şi 18 centre de permanenţă.