Arad: PNL îi amintește „viitorului vicepremier” Mihai Fifor, că a anunțat proiecte pentru Arad, care nu s-au mai materializat

PNL Arad îi aminteşte, vineri, „viitorului vicepremier” Mihai Fifor, care este senator de Arad, că a anunţat proiecte pentru judeţ care nu s-au materializat.

Conferință de presă cu Gheorghe Falcă şi echipa PNL Arad!

Publicată de PNL Arad pe Vineri, 19 iulie 2019

Preşedintele PNL Arad, eurodeputatul Gheorghe Falcă, i-a amintit, vineri, senatorului PSD Mihai Fifor că în fosta sa calitate ministru în Guvernul a făcut o serie de promisiuni pentru judeţul Arad şi a anunţat proiecte care nu s-au materializat, liberalii cerându-i lui Fifor ca dacă va fi numit vicepremier, să îşi ducă la sfârşit angajamentele asumate.

Gheorghe Falcă susține că atunci când Mihai Fifor a fost ministrul Economie nu a existat nicio realizare în municipiul Arad, iar când a fost ministrul Apărării, în loc să predea Cetatea Aradului municipalității, ea este blocată şi acum. şi va fi blocată cât timp va exista guvern PSD, a mai acuzat Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului timp de 15 ani.

„Se pare că domnul Fifor va fi din nou în Guvernul României. Noi ştim că atunci când a fost ministrul Economiei nu am avut nicio realizare în municipiul Arad, când a fost ministrul Apărării, în loc să ne predea Cetatea Aradului, ea este blocată şi acum şi va fi blocată cât timp va exista guvern PSD. Împreună cu Primăria Arad şi Consiliul Judeţean, vrem să îi aducem aminte de lucrările abandonate de Guvernul PSD, să îi solicităm realizarea acestor investiţii în mandatul în care domnul Fifor va fi vicepremier al României”, a declarat Gheorghe Falcă, vineri, într-o conferință de presă care a avut loc la sediul PNL Arad.

Falcă a mai amintit, între altele, de preluarea Policlinicii CFR de către Ministerul Apărării, în mandatul lui Mihai Fifor, care promitea că până la finele anului 2018 aceasta va deveni un modern centru regional de diagnostic şi tratament, dar care acum este doar un obiectiv păzit decătre armată.

„Vreau să îi aducem aminte domnului Fifor că a mers cu tam-tam, cu multă presă, cu oameni de pe la spitale, de la universităţi, la Policlinica CFR, care în loc să fie preluată de Consiliul Judeţean, unde este sistemul de sănătate, dânsul a dorit să o ducă în sistemul militar, iar acum avem o policlinică păzită. Dacă înainte aveam o policlinică părăsită, acum avem una păzită de armată, fără nicio investiţie acolo”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

În urmă cu un an, clădirea fostei Policlinici CFR (închisă în 2014), din centrul municipiului Arad, a fost preluată de Ministerul Apărării pentru a fi amenajată acolo o secţie a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara. Ministrul de atunci al Apărării, senatorul Mihai Fifor, promitea că viitorul centru medical va fi cel mai modern din vestul ţării şi va deservi cu prioritate militarii, dar va fi destinat şi civililor. Ministrul spunea că proiectul va fi implementat până la finalul anului 2018.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a prezentat o serie de proiecte de infrastructură sau de sănătate care ar fi fost blocate la Bucureşti, unde nu s-ar fi acordat „semnăturile necesare”.

Cionca a amintit că Fifor şi alţi parlamentari PSD promiteau anul trecut că din decembrie 2018 vor fi reluate cursele Tarom de pe Aeroportul Arad, după ce ar fi avut discuţii cu reprezentanţii companiei. Aeroportul este pregătit, dar fără explicaţii, aceste curse nu se pun în practică, a mai spus Cionca.

Secretarul general al PSD, senatorul Mihai Fifor, a fost propus pentru a ocupa funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice.