Arad: Primăria Municipiului Arad cere ajutorul localnicilor pentru a întocmi o hartă cu locurile „ocupate” de cerșetori. Traficanții cu cerșetori, pe mâna procurorilor 

Autoritățile locale din Arad au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad în cazul mai multor indivizi care condiționează persoane cu handicap sau minori să cerceșească pe raza municipiului, a anunțat, vineri Primăria Municipiului Arad. Mai mult, municipalitatea vrea să realizeze o hartă cât mai completă cu locurile ocupate de cerșetori, motiv pentru care apelează la ajutorul cetățeanilor.

Poliția Locală Arad și Direcția de Asistență Socială Arad continuă operațiunile comune care vizează identificarea persoanelor care apelează la mila publicului, precum și a locațiilor în care obișnuiesc să se adăpostească, fie că este vorba despre clădiri abandonate și ocupate abuziv de acestea, sau clădiri puse la dispoziția oamenilor străzii de către terțe persoane.

Ulterior, oamenii străzii sunt conduși la Adăpostul de noapte, din subordinea Direcției de Asistență Socială Arad. Persoanele identificate care nu au domiciliul în județul Arad, pot beneficia în regim de urgență de serviciile Adăpostului de noapte, pe o perioadă de 7 zile, într-un an calendaristic.

Acest proiect va continua, concomitent cu luarea victimelor în evidența Direcției de Asistență Socială Arad, în vederea acordării prestațiilor și serviciilor sociale conform legii.

Acțiunile ce se vor derula în mod sistematic, pe raza municipiului Arad, sunt actualmente concentrate în „punctele fierbinți” ale cerșetoriei: zona Gării CFR, Calea 6 Vânători, Centru și zona Mănăstirii Gai.

Cerșetorii, reclamați la telefon, pe e-mail și pe aplicația de pe site-ul Primăriei Municipiului Arad

Direcția Generală Poliția Locală Arad apelează la spiritul civic al arădenilor pentru realizarea unei „hărți” cuprinzătoare a habitatelor ocupate de către astfel de persoane și inițierea măsurilor legale necesare eliberării locațiilor ce reprezintă un mediu propice de perpetuare a actelor de natură contravențională sau penală.

Orice informație legată de locații care adăpostesc oameni ai străzii poate fi transmisă Direcției Generale Poliția Locală Arad prin intermediul următoarelor canale de comunicare: e-mail [email protected], aplicația mobilă „My Arad”, respectiv site-ul oficial al D.G.P.L. Arad (pentru situații ce impun intervenția de urgență a echipajelor mobile, recomandăm numărul de apel al dispeceratului Poliției Locale 0257-939).

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad