Arad: Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, după atactul ministrului Finanțelor, Teodorovici: „pe mine ironia sa nu mă atinge” (…) „românii așteaptă ca Guvernul să îi trateze în sfârșit cu respect, și nu cu dispreț, ca acum!”

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, (PNL) face, sâmbătă, referitoare la ultimele declarații ale ministrului Finațelor Publice, Orlando Teodorovici, ca urmare a discuțiilor dintre primarii municipiilor din România și Guvernul României.

Gheorghe Falcă: „Am fost contactat inclusiv de primari PSD”

„Am fost contactat în ultimele săptămâni de un mare număr de primari din țară, inclusiv PSD. Există o îngrijorare și chiar o revoltă în ceea ce îi privește, pentru că marile proiecte de investiții sunt puse în pericol de Guvern, printr-un buget care sancționează în primul rând primăriile performante. Dincolo de asta, colegii mei primari, indiferent de culoarea politică, dezavuează atitudinea Guvernului României, care prin miniștri ca Orlando Teodorovici se raportează cu aroganță la administrațiile locale unde se produc resursele din care se alimentează bugetul de stat”, a declarat Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă: „Noi, primarii am fost aleși de 2-3-4 ori (…) ministrul Teodorovici, numit pe funcție printr-o conjunctură politică”

„Domnule Teodorovici nu înțelegeți, așa cum nu înțeleg nici alți miniștri, că el este numit pe funcție printr-o conjunctură politică, nu este șeful primarilor, nu ne cheamă la ordin și nu ne dă dispoziții, nu face glumițe pe seama noastră. Unii dintre noi, primarii, am fost realeși de două-trei-patru ori să reprezentăm cetățenii harnici și cinstiți, în timp ce Orlando Teodorovici reprezintă cel mai slab guvern din istoria României. În calitate de reprezentant al primarilor din România, apelul meu la Guvernul României a fost să asculte nevoile românilor, să nu blocheze dezvoltarea orașelor, să nu îi mai pedepsească pe cei care muncesc pentru țara asta. Dacă asta i se pare amuzant sau motiv de ironie domnului ministru Teodorovici, dacă îl determină să ne persifleze, îi transmit că pe mine ironia sa nu mă atinge, însă cetățenii sunt sătui de sfidare și așteaptă ca Guvernul României să îi trateze în sfârșit cu respect, și nu cu dispreț, ca acum!”, a mai declarat primarul Gheorghe municipiului Arad Falcă.

Cum l-a atacat ministrul Teodorovici pe primarul Falcă: „ăla este o glumă de primar”

„Care primari? Nu mi-l luati pe ala de la Arad, care numai primar nu este. Ala este o glumă de primar”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, la un post central de televiziune.

Ministrul Finanțelor a răspuns astfel în momentul în care a fost întrebat dacă primarii mai pot să facă investiții în acest an, dacă mai au bani de investiții.

În timpul dezbaterilor și negocierilor pentru bugetul pe 2019, primarii din întreaga țară s-au plâns că noile alocari bugetare îi lasă fără bani de investiții.