Arad: S-a găsit banii pentru salariile celor 87 de cadre medicale din școli, dar primarul Gheorghe Falcă spune că sunt probleme în continuare

Ministerul Sănătății a alocat doar o mică tranșă de bani pentru plata salariilor pentru medicii și asistele medicale din școlile din municipiul Arad, a anunțat, miercuri seara, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

“Am anunțat ministerul și luni s-a primit o mică tranșă din suma necesară, însă aceasta acoperă doar luna septembrie și începutul lunii octombrie. În acest moment, nu există așadar fonduri pentru salarizarea integrală a personalului medical din sistemul educațional”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În școlile din municipiul Arad sunt 87 de cadre medicale, care trebuie să își primească salariile până în data de 15 a fiecărei luni.

În acest context, revine în prim-plan și problema banilor necesari pentru acoperirea cheltuielilor materiale ale unităților de învățământ. Sumele alocate de Guvernul României s-au dovedit insuficiente, iar municipiul Arad a solicitat la rectificarea bugetară suma de aproximativ 4 milioane de lei, necesară acoperirii acestor tipuri de cheltuieli, a mai declarat Gheorghe Falcă.