Arad: Senatorul PSD Arad, Mihai Fifor: „președintele Klaus Iohannis trebuie să își ceară scuze” pentru blocarea legii bugetului României pe 2019. Motivele

Fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor, a scris, miercuri, pe contul său de Facebook, că „președintele Klaus Iohannis trebuie să își ceară scuze” pentru blocarea legii bugetului României pe 2019 și să o „promulge de urgență”.

Declarațiile au fost făcute dupăce Curtea Constituțională a respins plângerea presedintelui Klaus Iohannis asupra legii bugetului, stabilind că actul normativ este constituţional.

Conform senatorului PSD, Mihai Fifor, care este și președintele Consiliului Național al PSD, „domnul Iohannis trebuie să își ceară scuze față de copii și părinți pentru amânarea inutilă a creșterii alocațiilor. Trebuie să își ceară scuze față de comunitățile locale din judetul Arad și din restul țării pentru amânarea nepermisa a investițiilor prevăzute în Bugetul de stat. Președintele Iohannis trebuie să își ceară scuze pentru blocarea, în scop pur electoral, a programelor de dezvoltare locală, a construcției de drumuri, școli, grădinițe, spitale”.

„Nu in ultimul rând, președintele Iohannis trebuie să își ceară scuze românilor pentru intârzierea alocării a 2% din PIB pentru apărarea țării, punând astfel mai presus de interesele de securitate ale României, interesele sale electorale. Este momentul ca președintele să dea dovadă de responsabilitate și să promulge de urgență legea bugetului țării pe 2019”, a mai declarat senatorul PSD Arad, Mihai Fifor.