O slujbă specială va fi oficiată, miercuri, la biserica veche a celei mai vechi mănăstiri cu viaţă monahală neîntreuptă din România, Hodoș Bodrog, afată în județul Arad.

Miercuri, 21 noiembrie, credincioșii ortodocși sărbătoresc praznicul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Conform site-ului Arhiepiscopiei Aradului, cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, va sluji la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, cu prilejul hramului bisericii vechi.

Potrivit site-ului Mănăstirii, Hodoş-Bodrog este considerată cea mai veche aşezare monastică din ţara noastră, cu viaţă monahală neîntreruptă. Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1177, iar informaţiile unor istorici vorbesc despre existenţa unor călugări greci încă din secolul al XI-lea.

Tradiţia spune că mănăstirea a luat fiinţă după ce un taur din turma unui păstor a scos cu coarnele din pământ Icoana Maicii Domului cu Pruncul Iisus, icoană făcătoare de minuni. Exact pe acel loc, credincioşii au construit o biserică, unde şi astăzi se mai păstrează Icoana. Pentru a confirma datele tradiţiei, se mai păstrează încă, în biserica mănăstirii, capul taurului care a descoperit Icoana, precum şi Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.