Arad: Spectacol pentru Centenar, miercuri, în comuna regală Săvârșin. Scenete despre Marea Unire și momente cu celebrii Dubași, Elena Jurjescu Todi și Sava Negrean Brudașcu

Un spectacol omagial centenar are loc, miercuri, 21 noiembrie, în comuna regală Săvârșin, din județul Arad.

Conform primarului comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, spectacolul cuprinde momente artistice prezentate decătre elevii Liceului Tehnologic „Regele Mihai”, ansamblul Valea Mureșului” și celebrii „Dubași de la Săvârșin”, care erau preferații Regelui Mihai I.

Conform primarului comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, „elevii Liceului Tehnologic „Regele Mihai” au pregătit un spectacol foarte frumos, o mică scenetă în care este redat actul de la 1 Decembrie 1918, cu participarea eroilor principali din acea perioadă. Vor participa, pe lângă localnicii, care sunt așteptați ca să vină în număr foarte mare, la acest spectacol, autoritățile publice județene, doamna prefect, domnul subprefect, reprezentanți ai Consiliului Județean Arad, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Arad. Vor fi înmânate un număr de distincții jubiliare, „100-Împreună”, vor primi aceste disctincții comemorative, persoane publice cu care noi ne mândrim, săvârșinenii ne mândrim, care aparțin într-un fel sau altul acestei minunate localități”.

Invitații special sunt orchestra Rapsozii Zărandului și cunoscutele cântărețe de muzică populară Elena Jurjescu Todi și Sava Negrean Brudașcu.

„Așa că motive sunt suficiente pentru ca oamenii să vină și să se poată deconecta vreme de două ceasuri, două ceasuri și jumătate, cu un program deosebit pregătit în cinstea marelui eveniment, împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918”, a mai declarat primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.

Spectacolul „100-împreună” are loc la sala de evenimente din Săvârșin cu începere de la ora 17.00. Intrarea este liberă.