Arad: Suporteri din Timișoara, Craiova, București și Arad, la comemorarea incendiară a unuia dintre suporterii UTEI, mort în accidentul cu mașina care a plonjat de pe pod

Au lăsat rivalitățile la o parte și au mers, duminică seara, ca să fie alături de unul dintre suporterii UTEI Arad care a murit în timp ce pleca de la pregătirea coregrafiei pentru echipa favorită. Bogdan Moisi, care era în mașina care se afla a plonjat de pe pod, de la 9 metri înălțime, ar fi împlinit, duminică, 21 de ani. Tânărul va fi înmormântat în cursul zilei de luni.

Circa 200 persoane, în cea mai mare parte suporteri din mai multe orașe din țară, și-au luat rămas bun de la Bogdan Moisi într-un mod impresionat, cu bannere uriașe afișate în zona capelei mortuare, torțe și petarde fumigene. Așa cum urma să arate atmosfera pentru derbiul pentru care se pregătise înainte să aibă loc cumplitul accident.

Suporterii au venit din Timișoara, Craiova și București, alături de cei din Arad.

Au păstrat un moment de reculegere și au scandat lozinici. Unii dintre suporteri îl cunoșteau persoanal pe tânărul care a murit, iar alții au spus că au venit din solidaritate.

Celălat tânăr, care a murit în accindent, Bogdan Mihoc, 24 de ani, care era șoferul mașinii, a fost înmormântat, duminică, în localitatea Benești, comuna Beliu.

Alți 2 bărbați – Daniel Aanei și Claudiu Teacă – au fost răniți, dintre care unul în stare critică.

Mașina, care a căzut de la 9 metri, ar fi avut cca 100 de km la oră, într-o zonă limită de 30 de km la oră

Cei 4 tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani, se aflau într-o mașină, care, cel mai probabil din cauza vitezei și a neatenției în conducerea, a ponjat din cel mai înalt punct celui mai circulat pod rutier din oraș, care leagă cartierul Micălaca de centrul municipiului, a rupt parapeții și un stâlp și a căzut cu roțile în sus de la înălțimea de 9 metri.

Conform unor estimări, mașina circula cu cca 100 de km la oră, într-o zonă cu limită de 30 de km la oră.

Tinerii plecaseră de la pregătirea coregrafiei pentru meciul pe care echipa UTA Arad îl va avea sâmbătă cu Poli Timișoara. De altfel, în mașina care a fost extrem de avariată au fost găsite bannere de ale suporterilor. Ca urmare a tragediei, galeria nu a mai mers la meci. UTA a vrut să reprogrameze partida, dar nu a primit aprobarea, așa că fotbaliștii au jucat cu banderolă neagră pe braț.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.