Arad: Târg de Crăciun inedit, sâmbătă, la Basilica Papală Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul țării. Moșul vine cu daruri pentru copii

Un inedit Târg de Crăciun, organizat decătre Consulatul Republicii Federale Germania de la Timișoara, are loc sâmbătă, 15 decembrie, la Basilica Papală Maria Radna, care este în cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României. 

https://www.facebook.com/BasilicaMariaRadna/posts/2418364288193559

Târgul începe la ora 11.

Conform părintelui paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz, „sâmbătă, în 15 decembrie, are loc la Mănăstirea Maria Radna un Târg de Crăciun. Organizatorul este Consulatul Republicii Federale Germania din Timișoara”.

„La ora 11, după Sfânta Liturghie are loc deschiderea târgului, în Centrul Info, urmată de mai multe colinde interpretate decătre corul de copii „Pe Stânca Șoimoș”. Pe la ora 12.00, se vor servi diferite bunătăți din ceaun. După prânz, copiii și adulții pot vizita Basilica Papală și Mănăstirea, inclusiv muzeul mănăstirii. La ora 13.00, autoarea Adela-Smaranda Ungureanu-Caimacan citește din „Cartea cu marionete” în prezența unui „personaj” din cartea ei. După un nou concert de colinde, susținut decătre corul fundației Rudolf Walther din Timișoara, va sosi Moșul, care va împărți diferite dulciuri la copii. Programul se va încheia după masă, în jurul orei 17.00. Invităm copii, dar și adulții din Arad, Radna, Șoimoș, Lipova, dar și toate persoanele care doresc să participe la acest program, sâmbătă, la Maria Radna”, a mai declarat Părintele paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.

Târgul are și scop caritabil, pentru a se contribui la dotarea casei de Tineret Cladova.

Intrarea la târg este liberă.

Basilica Papală Maria Radna, atestată documentar de peste 700 de ani, cel mai de succes obiectiv turistic din Arad

Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor, iar aici se găseşte o icoană a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, care este făcătoare de minuni. Basilica Papală Maria Radna a Fost resFinţită, în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoroaşilor. Basilica Papală Maria Radna este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din România, cât şi din alte ţări.