Arad: Teama de coronavirus amână cel mai mare târg din sud-estul Europei, GastroPan, din martie în 21-23 iunie

Teama de coronavirus duce la amânarea unui mare eveniment care trebuia să aibă loc la Arad. Cel mai important eveniment dedicat tehnologiilor şi soluţiilor profesionale pentru industria panificaţiei, cofetăriei, gelateriei şi HoReCa din Europa de Sud-Est, expoziţia internaţională GastroPan, care trebuia să aibă loc în perioada 12 – 14 martie la Arad a fost reprogramată pentru perioada 21-23 iunie au anunțat, miercuri, organizatorii.

Locul rămâne același, Expo Arad.

Cea de-a XII-a ediție a GastroPan ar fi urmat să se desfăşoare la Expo Arad, în luna martie, reunind peste 150 de expozanţi din mai multe ţări şi circa 20.000 de vizitatori specialişti din sectoarele de panificaţie, cofetărie şi HoReCa.

Comunicat complet

Expo GastroPan REPROGRAMAT pentru 21-23 iunie 2020, în contextul CORONAVIRUS

Datorită situaţiei neprevăzute generate de apariţia virusului COVID-19 în România şi alte ţări din Europa, în urma consultărilor purtate de organizatori cu expozanţi, vizitatori şi parteneri, s-a decis de comun acord amânarea Expoziţiei Internaţionale GastroPan pentru data de 21-23 iunie 2020.

Ediţia a XII-a a expoziţiei internaţionale GastroPan ar fi urmat să se desfăşoare la Expo Arad, în luna martie, reunind peste 150 de expozanţi din mai multe ţări şi circa 20.000 de vizitatori specialişti din sectoarele de panificaţie, cofetărie şi HoReCa. Pe fondul problemelor generate de apariţia şi răspândirea noului Coronavirus, Organizatorii, de comun acord cu partenerii şi expozanţii, au decis să amâne evenimentul din mai multe considerente. Iată câteva dintre ele:
– recomandările autorităţilor de a evita locurile aglomerate
– evoluţia rapidă a situaţiei ar putea genera interzicerea evenimentelor cu public sau instituirea carantinei, în locaţii şi pe durate imprevizibile
– autorităţile din mai multe ţări europene au emis deja recomandări de evitarea a călătoriilor externe şi a evenimentelor cu public larg
– alte expoziţii internaţionale din Europa au fost amânate, iar cele care s-au ţinut au avut rezultate foarte slabe, datorită scăderii numărului de vizitatori
– nu în ultimul rând, expozanţii şi organizatorii şi-au exprimat îngrijorarea privind posibilele efecte epidemiologice, GastroPan fiind un târg cu participare naţională şi internaţională, unde ar fi dificil de monitorizat provenienţa şi starea de sănătate a tuturor participanţilor

Din consultările purtate de către Organizatori cu Partenerii şi Expozanţii, reiese faptul că marea lor majoritate consideră utilă şi necesară luarea acestei măsuri de amânare a expoziţiei, exprimându-şi totodată dorinţa de a expune aceleaşi tehnologii şi noutăţi, pe aceeaşi suprafaţă expoziţională, în aceeaşi locaţie (Expo Arad), dar într-o perioadă diferită, respectiv 21-23 iunie 2020.

Programul expoziţiei, toate invitaţiile primite, precum şi taloanele de acces completate până în prezent rămân valabile pentru noua perioadă a expoziţiei. Persoanele care şi-au rezervat cazare cu referire la GastroPan, au posibilitatea de a-şi reprograma sejurul contactând unitatea de cazare respectivă.

GastroPan este cea mai importantă expoziţie internaţională pentru sectoarele de panificaţie, patiserie, cofetărie, gastronomie, gelaterie, cafea şi HoReCa din Europa de Sud-Est. Pentru mai multe detalii despre eveniment, taloane de acces, materiale video şi imagini de la ediţiile anterioare vizitaţi pagina www.gastropan.ro.