Arad: Timpi de așteptare de 210 minute pentru camioanele care ies din țară prin cel mai mare punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad

Șoferii TIR-urile care doresc să iasă din țară prin cel mai mare punct de trecere a frontirei, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, așteaptă, marți după masă, chiar și aproape 4 ore pentru a trece granița în Ungaria.

Conform aplicației Poliției de Frontieră, Nădlac 2, pentru camioanele care doresc să iasă din țară se așteaptă 210 minute, iar cozile de camioane au circa 10 km.

Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, chiar dacă poliția de frontieră din Arad a luat măsuri speciale, pentru a face față situației, a adus mai mulți agenți la lucru și a deschis numărul maxim de benzi de control în funcție de configurația fiecărui punct, numărul mare de camioane a dus la crearea timpilor de așteptare.

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate punctele rutiere de trecere a graniţei din vestul țării.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.

Sursa foto: arhivă realitateadearad.net