Arad: Trafic intens la ieşirea din ţară prin Nădlac II; călătorii aşteaptă în coloană trecerea

Traficul de călători este intens miercuri, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, iar coloana de maşini formată pe autostrada pan-europeană are o lungime de aproximativ doi kilometri.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că Nădlac II este singurul punct în care numărul mare de maşini a condus la creşterea timpilor de aşteptare pentru formalităţi, care ajung la 60 – 70 de minute.

„În momentul de faţă, timpii de aşteptare în Nădlac ll sunt ridicaţi din cauza unui număr mare de călători care se prezintă la ieşirea din ţară. De asemenea, la graniţa româno-ungară, controlul de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin Nădlac II au ieşit din ţară 3.300 de persoane, cu 900 de mijloace de transport.

La Nădlac II sunt deschise patru artere pentru ieşirea din ţară şi trei pe sensul de intrare în România.

Aglomeraţie se înregistrează şi pe arterele de ieşire destinate camioanelor. La Vărşand, şoferii aşteaptă în coloană efectuarea formalităţilor cel puţin 240 de minute, iar la Nădlac II se aşteaptă 150 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.