Arad: Tren cu circa 900 de pelerini pleacă, vineri, din vestul României pentru întâlnirea cu Papa Francisc

Circa 900 de pelerini din vestul țării pleacă, vineri, cu un tren special pentru a ajunge Șumuleu Ciuc, la întâlnirea cu Papa Francisc.

Trenul, care este organizat de Dieceza Timișoara și are 13 vagoane, pleacă din Timișoara la ora 14.33 și mai oprește în 3 locuri din județul Arad, de unde vor urca alți pelerini.

Preotul paroh din Vinga, Sebastian Mirciov, responsabil diecezan pentru vizita Papei în România.

Printre pelerinii care vor urca în stația Radna se află și părintele Andreas Reinholz, preotul paroh al Basilicii Papale Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul țării.

Trenul ajunge la Miercurea Ciuc la ora 5.12 sâmbătă dimineața. TRenul pleacă înapoi către vestul țării sâmbătă la ora 19.01. Se va opri și la Blaj, unde pot coborî cei care doresc să asiste și la a 2a zi a vizitei Papei. Trenul va ajunge la Timișoara la duminică dimineața la ora 09.05 minute.

Papa Francisc ajunge în România vineri la ora 11.30 de minute, pe aeroportul internațional Otopeni din București. În prima zi, vizita are loc în Capitală. Sâmbătă, Papa merge la Șumuleu Ciuc și Iași, iar duminică, în ultima zi a vizitei, merge la Blaj, unde va beatifica șapte episcopi greco-catolici martiri ai regimului comunist.

Este ceade-a 2a vizita a unui Papă în România, după ce în țara noastră a fost și Papa Ioan Paul al 2lea.

AICI găsiți PRORGRAMUL COMPLET AL VIZITEI PAPEI FRANCIS ÎN ROMÂNIA, AȘA CUM ESTE PUBLICAT DE CANALUL OFICIAL MEDIA AL VATICANULUI.