Arad: Un polițist din Arad a refuzat mită în bani și motorină. Pentru ce urma să primească „atențiile”

Un bărbatdin Arad este cercetat pentru dare de mită, dupăce a fost prins în timp ce conducea băut o automacara și ca să scape de dosarul penal a încercat să dea mită 300 de lei și motorină polițistul care îl prinsese, a anunțat luni, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

În cursul zilei de luni, un polițist aflat în exercutarea serviciul de supraveghere a traficului rutier în zona liceului din Radna, a observat o automacara care se deplasa pe sensul de circulație Arad – Deva, iar la o trecere de pietoni nu a oprit autovehiculul, deși se impunea acest fapt.

Polițistul a pornit în urmărirea automacaralei și a reușit oprirea acesteia și
verificarea documentelor, ocazie cu care, după testarea șoferului cu aparatul etilotest a constatat că acesta prezenta o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, acesta a fost condus la Spitalul orășenesc Lipova pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În intervalul de timp de la oprirea autovehiculului și până la unitatea medicală, conducătorul auto i-a oferit în repetate rânduri polițistului suma de 300 de lei și „motorină” pentru a-l „ierta” și a nu-i întocmi dosar penal pentru fapta săvârșită. Agentul de poliție a refuzat categoric oferta și, în conformitate cu obligațiile legale, a sesizat Direcția Generală Anticorupție Arad cu privire la situația de fapt descrisă mai sus.

La scurt timp a fost organizată acțiunea în care șoferul a fost prins în flagrant în timp ce îi dădea agentului o mită de 250 de lei.