Arad: Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, extinsă, pentru ca pacienții să aștepte mai puțin  

Unitatea de Primiri Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad va fi extinsă cu 500 mp și dotată cu echipamente medicale noi, ca urmare a unei finanțări europene de 1,5 milioane de euro, obținute decătre Consiliul Județean.

Conform preşedintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, exinderea UPU va permite realizarea unui triaj mai bun al pacienţilor şi scurtarea timpului până când aceştia vor fi investigaţi medical.

Proiectul, care se va derula pe o perioadă de 36 de luni, prevede şi achiziţionarea de echipamente medicale noi, precum un computer tomograf, un ecograf cu aplicaţii cardiologice şi un aparat de radiologie digitală.

Valoarea totală a investiţiilor este de 6.770.408 de lei (T.V.A. inclus), din care 2.316.373 lei sunt pentru construcţii, iar cei mai mulţi bani, respectiv 4.454.035 lei, sunt pentru achiziţia de echipamente medicale. Contribuţia de la bugetul judeţean este de numai 135.408 lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului, restul finanţării venind de la Uniunea Europeană.

În fiecare an, la UPU Arad primesc îngrijiri peste 68.000 de pacienţi.

În 18 februarie, conducerea CJ Arad anunţase că investeşte peste 12 milioane de lei, în acest an, în achiziţia de echipamente medicale noi pentru secţii ale spitalului, dar şi în renovări de saloane.

Consiliul Judeţean a investit deja în acest spital aproape 30 de milioane de euro, începând cu anul 2010, de când a fost preluat de administraţia judeţeană, a mai declrat Iustin Cionca, precizând că anul trecut, Consiliul Județean și Primăria Arad au cumpărat în medie un aparat medical nou şi modern săptămânal, ceea ce reprezintă cele mai mai mari investiţii din ultimii 40 de ani în sistemul de sănătate publică din judeţ.