Arad: VIDEO 15 migranți din Irak, descoperiți când încercau să treacă ilegal frontiera, pe jos, chiar peste câmp

15 migranțidin Irak, cu vârste cuprinse între 16 și 40 ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, județul Arad, când încercau să treacă ilegal în Ungaria, pe jos, chiar peste câmp. Au fost reținuți la cca 500 de metri de granița cu Ungaria.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA JOI08AUG

15 migranțidin Irak, cu vârste cuprinse între 16 și 40 ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, județul Arad, când încercau să treacă ilegal în Ungaria, pe jos, chiar peste câmp.Au fost reținuți la cca 500 de metri de granița cu Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 8 august 2019

 

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „(…) poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat, în zona de responsabilitate, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Echipajele mobile au intervenit cu operativitate depistând la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, printre culturile din zonă, cincisprezece persoane”.

„Cei în cauză au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii sunt din Irak, dintre care 10 femei, 4 bărbaţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani. În cadrul verificărilor, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.