Arad: VIDEO Viorica Dăncilă: Guvernul continuă demersurile pentru a aduce Volkswagen în România

Premierul demis, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă seară la Arad, că demersurile Guvernului pentru a aduce investiţia Volkswagen în România sunt continuate şi l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu s-ar fi implicat în sprijinirea acestor eforturi.

ARADCU 00 VIORICA DANCILA DOREL CAPRAR MIHAI FIFOR VW SA02NOV COMPLET_Trim

Arad: VIDEO Viorica Dăncilă: Guvernul continuă demersurile pentru a aduce Volkswagen în RomâniaPremierul demis, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă seară la Arad, că demersurile Guvernului pentru a aduce investiţia Volkswagen în România sunt continuate şi l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu s-ar fi implicat în sprijinirea acestor eforturi.https://realitateadearad.net/index.php/2019/11/02/arad-video-viorica-dancila-guvernul-continua-demersurile-pentru-a-aduce-volkswagen-in-romania/

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 2 noiembrie 2019

„Noi am făcut toate demersurile pentru a fi această investiţie la Arad şi continuăm aceste demersuri. Pot să vă spun că eu, în calitate de prim-ministru, am trimis o scrisoare cu toate facilităţile pentru ca această investiţie să aibă loc în România. Dar, aşa cum am spus şi înainte, pentru orice investiţie, pentru orice lucru bun pentru România, trebuie să existe un efort conjugat, din partea premierului, a preşedintelui, a tuturor factorilor decizionali. În timp ce noi trimiteam scrisori, în timp ce ministrul Radu Oprea a fost în Germania, a discutat pentru această investiţie în România, vedem că preşedintele României nu a făcut acest lucru, lucru de altfel demonstrat de scrisoarea pe care Grupul Popularilor Europeni a trimis-o către Volkswagen, în care a stipulat că ar fi mai bine ca această investiţie să fie în Bulgaria. Şi atunci, o întrebare vine de la sine. În Consiliul European, reprezentantul României este preşedintele. Preşedintele face parte din Grupul Popularilor Europeni. Chiar preşedintele n-a putut vorbi cu liderul Popularilor Europeni, Manfred Weber, pentru ca această investiţie să aibă loc în România? Nu era o investiţie pentru Guvernul României, era pentru arădeni şi oameni”, a mai declarat Viorica Dăncilă, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul demis a mai declarat că România are „condiţii mult mai bune decât Bulgaria” pentru atragerea Volkswagen.

Premierul Viorica Dăncilă este, sâmbătă, în județul Arad, unde vizitează orașul Pâncota, comuna Păuliș, iar în municipiu, merge la Catedrala Arhipiscopală Ortodoxă Nouă, de la Podgoria, și are întâlniri cu membrii PSD și mediul de afaceri.