Aradul depăşeşte incidenţa de trei cazuri de COVID la mia de locuitori

Municipiul Arad depăşeşte pentru prima dată, de la debutul valului cinci al pandemiei de COVID-19, incidenţa de 3 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre în baza căreia în municipiul Arad se vor aplica, de joi, măsurile aferente depăşirii incidenţei 3/1.000 de locuitori.

Printre altele, unităţile de cazare şi localurile vor putea primi clienţi la interior doar la cel mult 30% din capacitatea spaţiului. Va fi permisă doar intrarea persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, dar şi a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. De asemenea, au acces în interiorul localurilor cei care au trecut prin boală şi se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În valul patru al pandemiei, municipiul Arad a depăşit incidenţa de 3 la mie în luna octombrie şi a coborât sub 3 la mie în decembrie.

Conform CJSU Arad, incidenţa de 3 la mie este depăşită în zece localităţi din judeţ: Şilindia (9,22 la mie), Ghioroc (6,82), Livada (6,53), Beliu (5,39), Păuliş (5,35), Pâncota (5,29), Hălmăgel (3,77), Vărădia de Mureş (3,65), Archiş (3,44) şi municipiul Arad (3,02).

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.