Au fost demolate 27 de construcții provizorii de pe strada Mărului din Arad

Ultimele 27 de construcții ilegale din partea dreaptă a străzii Mărului, de la marginea municipiului Arad, au fost demolate.
Șapte familii care până de curând locuiau fără forme legale pe strada Mărului au primit locuințe pe strada Tarafului.

“La câteva locuințe, cu ghilimelele de rigoare, ilegale, construite pe terenul primăriei, continuăm demolările. Cei care s-au mai încadrat să poată primi locuințe sociale, le-au primit. Prin urmare, cei care a mai rămas acolo nu sunt în cadru legal. Nu avem cum să le acordăm locuințe sociale, n-au decât să părăsească zona. Suntem cu buldozerul acolo. Până la sfârșitul acestei luni, toată zona va fi eliberată de construcții ilegale și redată arădenilor, după care continuăm și facem identificările în partea stângă a străzii Mărului. Acolo cine nu are CF și documente legale pe locuință, se poate împacheta de pe acuma că va avea aceeași soartă. Nu acceptăm niciun metru pătrat din terenul municipalității să mai fie ocupat de tot felul de oameni veniți de nu știu de pe unde. Nu mai vorbim de cauciucuri arse, gunoaie aruncate și o zonă adusă într-o stare deplorabilă. La sfârșit de septembrie trebuie să fie eliberată toată zona între Sabinelor și Mărului. După care vom continua cu partea stângă a străzii Mărului, spre autostradă”, spune Călin Bibarț.

Terenul vizat pentru amenajarea unei zone de agrement şi pentru activităţi sportive este situat între cartierul Alfa şi Pădurea Ceala, acolo existând şi un lac.

Proiectul „Revitalizarea Zonei Strada Mărului şi Amenajarea ca Zonă de Agrement” are o valoare de aproximativ 4,7 milioane de euro, finanţarea fiind obţinută de la Uniunea Europeană. Administraţia locală va construi terenuri de sport, un camping, spaţii de joacă pentru copii, piste pentru biciclete şi va amenaja luciul de apă.

Administraţia locală a invocat procedurile legale privind evacuarea celor care locuiesc ilegal în zonă, ultima estimare fiind că proiectul va fi gata în 2023.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.