Băuți, drogați și fără permis la volan. Șoferi pericol public pe șoselele din Arad

Polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre un eveniement rutier soldat exclusiv cu pagube materiale, pe strada Maramureș, din municipiu. La fața locului au fost găsiți doi conducători auto, care, în urma testării cu aparatul alcooltest au avut valori negative. Testarea cu aparatul DrugTest a indicat însă o valoare pozitivă pentru consum de cannabis și amfetamină în cazul unuia dintre cei doi, o tânără de 24 de ani, din Arad.

Cu o alcoolemie de 0,65 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat, de polițiștii orașului Pecica, un pecican de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 7, în localitate. Acesta a prezentat polițiștilor un permis de conducere care, în urma verificărilor, s-a dovedit a fi fals.

Conform procedurii, celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate și alcoolemiei, totodată fiindu-le întocmite dosare penale.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 73.000 de lei. 

Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.