Cannabis care i-ar fi putut aduce unui bărbat din Arad cca 5 milioane de lei, confiscat de către polițiști și procurorii DIICOT

Un bărbat de 34 de ani din Arad a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc, iar anchetatori au stabilit că bărbatul deținea droguri care i-ar fi putut aduce cca 5 milioane de lei.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT Arad, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat trei percheziții domiciliare la casa bărbatului și în alte două locații care îi aparțineau.

Inițial, plantele de cannabis erau cultivate într-un solariu, iar apoi erau răsadurile erau plantate pe un deal din zona localității Păiușeni, într-un loc greu accesibil.

Anchetatorii au ridicat 191 de plante și resturi de plante de cannabis. Dacă nu ar fi intervenit polițiștii și procurorii DIICOT, iar bărbatul și-ar fi dus recolta la capăut cu bine, acesta ar fi obținut din droguri suma de cca 5 milioane de lei, în condițiile în care dintr-o plantă se obține circa jumătate de kg de drog, iar un gram de cannabis costă 50 de lei.

Anchetatorii au ridcat plantele, dar și ustensile, ingrășăminte pentru plante precum și un pistol cu gaze.

Bărbatul este anchetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de
droguri de risc.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.

 

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad