Ce misiuni au avut pompierii și medicii SMURD din Arad la București în mega exercițiul SEISM 2018

Cei 29 de pompieri și medici SMURD dincadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care sunt cooptați în cel mai mare exercițiu de pregătire în caz de cutremur, SEISM 2018, au participat, duminică, la mai multe misiuni.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Călin Domşa, „arădenii angrenați în exercițiul de la București au participat la câteva misiuni de sprijin, și anume, au sprijinit colegii de la București în montarea corturilor și a echipamentelor specifice din baza de operații de pe Stadionul Voluntari. De asemenea, au sprijinit acțiunile de transport a unor victime găsite de echipele de Căutare-salvare și nu in ultimul rând echipajul canin a avut o misiune pentru căutarea unor victime surprinse sub dărâmături.

Câinele din Arad, care este folosit pentru căutarea victimelor pe sub dărâmături, este unul dintre cei trei existenți în cadrul exercițiului, iar în primă fază am fost singurul câine existent în exercițiu.

Inițial 159 de pompieri și medici SMURD din cadrul ISU ARAD s-au deplasat către Bucureşti. Ceilalți au fost lăsați înapoi la Arad după ce au ajuns la București în timp mai buni decât cei ceruți în exercițiu.

Exercițiul este cel mai mare din România. Un exercițiu SEISM 2018, care a avut loc și la Arad în cursul zilei de marți, s-a încheiat cu bine. Exercițiile de acest tip sunt necesare pentru că în cazuri reale, pompierii să fie pregătiți cât mai bine.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad