APRECIAT LA NIVEL NAȚIONAL. Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maior George Pleșca, în Centrul Național de Comunicare și Informare Publică, în cel mai mare exercițiu, SEISM 2018

Purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, este unul dintrei mai apreciați comunicatori din cadrul Inspetoratului penrru Situații de Urgență Arad, dovadă fiind faptul că se află printre pompierii din Arad care sunt convocați la București în cadrul celui mai mare exercițiu de pregătire pentru intervenție în caz de cutremuri SEISM 2018, care are loc la București.

„În cadrul Exercițiului de simulare a unui cutremur cu efecte devastatoare la nivelul Capitalei este detașat, pe toată perioada de desfășurare a exercițiului, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, Maior Pleșca George, care împreuna cu alți 7 purtători de cuvânt din țară și 3 de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență constituie Centru Național de Comunicare și Informare Publică”, a declarat Călin Domșa din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

29 de pompieri și medici SMURD dincadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care sunt cooptați în cel mai mare exercițiu de pregătire în caz de cutremur, SEISM 2018, au participat, duminică, la mai multe misiuni.

Inițial 159 de pompieri și medici SMURD din cadrul ISU ARAD s-au deplasat către Bucureşti. Ceilalți au fost lăsați înapoi la Arad după ce au ajuns la București în timp mai buni decât cei ceruți în exercițiu.

Exercițiul este cel mai mare din România. Un exercițiu SEISM 2018, care a avut loc și la Arad în cursul zilei de marți, s-a încheiat cu bine. Exercițiile de acest tip sunt necesare pentru că în cazuri reale, pompierii să fie pregătiți cât mai bine.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad