Ce zice primarul Aradului, Gheorghe Falcă, despre semnăturile #fărăpenali blocate şi despre cererea de demisie. „În spatele iniţiativei cetăţeneşti se ascunde şi un interes politic”

Primăria Municipiului Arad a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că a primit, la sfârşitul lunii august, de 62 de dosare cu peste 20.000 de  semnături. Toate semnăturile au fost verificate de un anumit număr de împuterniciţi ai primarului care au parole de acces în baza de date naţională. Este şi motivul pentru care nu a putut fi angrenat un număr mai mare de funcţionari, astfel încât verificarea datelor să se realizeze într-un interval de timp mai scurt.

Procedura la nivelul Primăriei Municipiului Arad se încheia azi, urmând ca reprezentanţii USR Arad să fie invitaţi să-şi preia dosarele cu semnături.

„Ţinem să subliniem faptul că nici Primăria municipiului Arad, nici primarul Gheorghe Falcă nu au avut niciun moment intenţia de a bloca iniţiativa cetăţenească “Fără Penali”.”, se mai arată în comunicat.

“Aşa cum ştiti am semnat pentru această iniţiativă cetăţenească, mai mult de atât împreună cu colegii din PNL Arad am strâns semnături, iar la nivel naţional, Partidul Naţional Liberal sprijină această iniţiativă şi aşteptăm toate documentele în Parlamentul României. Regretul meu este că cei de la USR folosesc un astfel de moment fără să respecte ceea ce înseamnă echilibru. Dânşii au adus în două tranşedocumentele pentru verificare. Pentru cea de a doua tranşă, azi este ultima zi de verificare din cele 15 prevăzute de lege. Doamna secretară a Primăriei a avut o întâlnire cu reprezentanţii USR Arad cu ocazia căreia li s-a comunicat faptul că în cursul zilei vor primi toate dosarele atestate. Ce s-a întâmplat între momentul de  aseară şi cel din cursul acestei dimineţi, când mi s-a cerut demisia, dovedeşte faptul că în spatele iniţiativei cetăţeneşti se ascunde şi un interes politic. Este regretabil că se întâmplă aşa ceva. Eu sunt alesul ceteţenilor, cu atribuţiuni dincolo de ceea ce înseamnă verificarea unor semnături. Cei care cunosc procedura ştiu, că nu primarul se ocupă de aşa ceva, sunt oameni mandaţi să facă acest lucru. Dacă oamenii ar fi întârziat o zi, vă întreb: un primar trebuia să-şi dea demisia? Până la urmă oamenii au responsabilitatea de a verifica legalitatea acestor documente. Cred că este nevoie de mai multă toleranţă, echilibru pentru a putea îndeplini obiectivul iniţiativei cetăţeneşti <<Fără penali>> ” a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.