Cel mai lung traseu feroviar în miniatură, de 350 de metri liniari, este expus la Arad și atrage mii de vizitatori.

Traseul de modelism fost realizat de participanții la expoziția de modelism și istorie feroviară organizată de Complexul Muzeal Arad.

De la vagoane, locomotive, șine, gări, felinare, tuneluri și până la orașe, localnici, copaci și clădiri, toate sunt reproduse cu mare migală și talent, la scară mică, de unu la 87, și expuse la Sala Polivalentă.

Expoziția reunește colecționari dn România, Ungaria și Austria, amintește adjunctul Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga.

“Este o expoziție care nu este doar pentru copii, este și pentru adulți și pentru cei pasionați de aceste frumoase exponate. Este o expoziție în care avem 20 de cluburi partenere, care sunt din România, din Ungaria și din Austria. Este o expoziție pe care Complexul Muzeal Arad o face al doilea an la rând. Anul trecut a fost mai micuță, anul acesta este aproape mai mult decât dublu. Sunt 350 de metri liniari de de linie de tren. Putem spune clar că este cel mai mare circuit de acest gen din din România”, spune Bogdan Blaga, pentru radiotimisoara.ro

 

Sursa: Realitatea de Arad