Celebrul hacker „Guccifer” din Arad, care a aruncat-o pe Hillary Clinton în centrul unui mega scandal, ar putea fi extrădat, din nou, în SUA

Celebrul hacker din Arad, Marcel Lazăr Lehel, cunoscut ca „Guccifer”, aflat în penitenciar în acest moment, ar putea fi extrădat, din nou, în Statele Unite ale Americii.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, miercuri, propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării a acestuia pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea nu este definitivă, fiind cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore. Instanţa a amânat pentru data de 10 septembrie soluţionarea cererii de extrădare.

Autorităţile judiciare americane cer extrădarea hacker-ului în SUA, unde a fost condamnat, în 1 septembrie 2016, la 52 de luni de închisoare, de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia. În SUA, cunoscutul hacker român, arădeanul Marcel Lazăr Lehel, a fost condamnat pentru că a spart emailurile mai multor persoane publice de la membrii ai familiei Bush, la fostul secretar de stat Colin Powel şi persoane din anturajul lui Hilary Clinton, dovedind că, în perioada în care era secretar de stat, fostul candidat democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, ar fi folosit pentru corepondenţă ce conţinea probleme de securitate, o adresă de e-mail care nu era securizată de către guvernul american.

Marcel Lazăr Lehel a mai fost extrădat în SUA pe perioada procesului.

Conform unor informaţii, hacker-ul s-ar opune extrădării.

Luna trecută, Judecătoria Deva a respins ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de către Lazăr.

Marcel Lehel Lazăr îşi ispăşeşte în prezent, în România, la Penitenciarul Bârcea Mare, judeţul Hunedoara, o pedeapsă de şapte ani de închisoare, la care a fost condamnat în 2014, după ce a spart conturile de e.mail ale mai multor persoane publice din România, printre care chiar mailul lui George Maior, cât timp acesta era directorul SRI.

Susra foto: wikipedia.org