CHECK-IN. Școlile s-ar putea redeschide pe 8 februarie

Vești bune pentru părinți, mai puțin bune pentru elevi. Școlile s-ar putea redeschide pe 8 februarie dacă situația legată de pandemie se va îmbunătăți. Vestea rea e că elevii ar putea recupera orele pierdute și sâmbăta. La rubrica Check In aflăm de la Ana Maria Păcuraru cum s-a întâmplat totul. 

După ore întregi de consultări cu ministrul Sănătății, părinții îngrijorați de evoluția școlară a elevilor au primit și un termen limită. Data de 8 februarie ar putea fi ziua în care elevii se vor întoarce în bănci. În cazul celor din ani terminali s-ar putea întâmpla şi mai repede. Oricum, pentru a recupera materia, aceștia ar putea face ore inclusiv sâmbăta. Totul depinde însă de evoluția campaniei de vaccinare dar și de bilanțul cazurilor noi de COVID-19.

Dacă nu va creşte numărul îmbolnăvirilor după 15 ianuarie şi dacă profesorii se vor vaccina în număr mare, atunci elevii vor putea reveni în clase. În mod cert, încă se analizează toate scenariile, iar o decizie finală se va lua cu o săptămână înainte de începerea semestrului 2.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a anunţat că profesorii pot încheia mediile şi dacă elevii au doar două note la finalul semestrului 1. Unii dintre școlari ar putea avea însă probleme dacă dascălii nu vor găsi soluții. Cei care au fost rupţi total de şcoală ar putea rămâne repetenţi. Cei care vor termina însă studiile la timp vor putea să dea examenele din vară cu prezență fizică. Ei ar putea opta și pentru școala de vară, un proiect la care autoritățile lucrează în prezent.

În plus, pentru Evaluarea Națională şi examentul de Bacalaureat se va elabora o tematică de examen adaptată la ce s-a predat. Așadar, avem încă un motiv în plus să respectăm regulile. Măcar de dragul copiilor care au nevoie de educație. 

Ana Maria Păcuraru dă zilnic Check In acolo unde descoperim o problemă. Astfel, autoritățile vor avea o hartă cu puncte în care trebuie să vină cu soluții. Dacă aveți o propunere de subiect, trimiteți un mesaj la [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.