În prima săptămână, la Arad au fost vaccinate 1640 de persoane

Conform datelor furnizate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad,  în perioada 04.01.2021 (data de început a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 în Județul Arad) – 10.01.2021 au fost vaccinate 1640 de persoane cu vaccinul Pfizer BioNTech, în 6 centre de vaccinare aferente etapei I, aprobate prin hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad. A fost înregistrată o singură reacție adversă ușoară (cefalee).

Reamintim că pentru facilitarea programării tuturor categoriilor de persoane prioritizate a fi vaccinate împotriva COVID-19 în etapa I, au fost identificate mai multe posibilități de înscriere. Astfel, înscrierile se pot realiza de către personalul medical direct în platforma online creată în acest sens (la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/harta/, buton „Programează-te”) sau prin apelarea call-centerului Direcției de Sănătate Publică Arad, operaționalizat de Ministerul Apărării Naționale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Numărul de telefon al call-centerului pentru Județul Arad este 0214144457, apelabil zilnic între orele 8:00 și 20:00 (inclusiv sâmbăta și duminica).

Pentru cadrele medicale care optează să se programeze prin call-center, recomandăm a se respecta arondarea cabinetelor medicale pe centrele de vaccinare existente (în baza criteriului geografic), realizată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, disponibilă pe pagina de internet a instituției, http://www.dsparad.ro/ începând cu data de 6  ianuarie și comunicată prin e-mail către colegiile profesionale ale cadrelor medicale din Arad sau direct către adresele cabinetelor medicale. De asemenea, atragem atenția asupra faptului că programarea prin call-center se poate face doar de cadrul medical titular al codului de parafă, atât pentru persoana acestuia cât și pentru personalul medical aflat în subordine (de exemplu asistenții medicali).

 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.