Clădire emblematică pentru sportul arădean, aproape de renovare

Voința Arad este succesorul celui mai vechi club de canotaj din România, Asociația Mureșul Arad, care după anul 1918 reia activitatea canotajului arădean întreruptă mai mulți ani din cauza Primului Război Mondial.
 
În anul 1919, imediat după Primul Război Mondial își reia activitatea Federația Societăților Sportive din România, aceasta fiind la nivel central. Din cauza incertitudinilor acestei federații, până în anul 1921 cluburile din Ardeal și Banat aveau o federație zonală care funcționa în paralel cu cea națională, an în care Asociația Mureșul Arad și Regata Timișoara reîncep activitatea competițională.
 
În anul 1923 se organizează la Arad de către Asociația Mureșul Arad, primul Campionat Național de canotaj din România, după ce cu un an în urmă 1922, s-a încercat organizarea acestui campionat național la Snagov de către Federația Societăților Sportive din România ( FSSR ).
 
Anul trecut, în primăvară au avut loc lucrări de reparații la acoperișul deteriorat al clubului , în vederea protejării construcției, până la finalizarea documentațiilor și demararea lucrărilor de restaurare.

Acum primarul Aradului, Călin Bibarț, a făcut un anunț : „Una dintre clădirile care fac parte din istoria sportului arădean, Clubul Voința, cel mai vechi club de acest gen din țară și loc al unei tradiții îndelungate în canotajul românesc, are documentația pentru renovare (D.A.L.I.) pregătită spre aprobarea Consiliului local.”,

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.