Clinica particulară unde a fost tratat cântărețul Petrică Mîțu Stoian, închisă temporar

Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, unde s-a internat pentru un tratament post-COVID interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care a decedat în urmă cu o săptămână, a fost închisă temporar, iar pacienţii au fost trimişi acasă. Şi inspectorii DSP au făcut verificări la această clinică, în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare.

Clinica Nera va fi închisă în intervalul 12 – 26 noiembrie în așteptarea rezultatelor anchetei demarate de autorități. Joi, 11 noiembrie, ministerul Sănătăţii a anunţat că în ceea ce privește cazul decesului artistului Petrică Mîțu Stoian se află în desfășurare o anchetă a instituțiilor competente.

Într-o adresă către Ministerul Sănătății, specialiștii în Medicină Fizică și Reabilitare consideră „periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu. Se denaturează astfel atenția pacientului, dar de multe ori și a medicului, de la complexitatea afecțiunii COVID-19, de la complicațiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice, etc”.

În ceea ce privește cazul decesului artistului Petrică Mîțu Stoian, Ministerul Sănătății precizează că, în prezent, se află în desfășurare o anchetă a instituțiilor competente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.