Surse: 25% dintre bugetari ar putea fi dați afară – Banii ar urma să fie folosiți pentru măririle de pensii

Scenariu șoc discutat de PNL și PSD. S-a discutat conform unor surse Realitatea PLUS despre concedieri masive în rândul bugetarilor. 

25 la sută dintre bugetari ar putea fi dați afară. Este o informație șocantă venită pe surse de la negocierile de azi ale șefilor PNL și PSD. E nevoie de bani pentru a crește atât pensiile, cât și salariile, iar reducerea locurilor de muncă la stat poate fi o sursă de finanțare. 

Conform surselor Realitatea PLUS, 25 % dintre bugetari ar putea fi dați afară și banii ar urma să fie foloșiti pentru măririle pensiilor.

PNL ȘI PSD nu s-au pus de acord cu majorarea pensiilor cu 11%  de la 1 ianuarie și nici cu creșterea alocațiilor cu 40%. Liberalii spun că nu sunt bani la buget. Potrivit surselor PNL a propus că numărul bugetarilor să se reducă cu 25% pentru a crește încasările la buget. Nu s-a insistat asupra soluției însă liberalii spun că electoratul de dreapta ar fi mulțumit cu o astfel de soluție dar nu ar fi de acord cu o creștere a taxelor.
 
PSD ar putea face o concesie, ar putea să renunțe la impozitarea progresivă. Cer să fie însă păstrate mărirea alocațiilor și pensiilor. Mai este propusă și varianta impozitării gospodăriei. 
 
Un punct fierbinte a rămas și Secția Specială. Ar putea fi consultată din nou Comisia de la Veneția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.