Cod galben de fenomene EXTREME. Județele lovite de ploi violente. Zonele unde temperaturile urcă la 29 de grade – HARTA

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare cod galben de ploi, valabilă pentru mai multe județe din țară. 

„Mâine va fi instabilitate atmosferică mai mult în sud-est și centru, seara și in sud si sud-est, unde e posibil să apară și vijelii”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Meda Andrei.

Nu e exclus ca, pe suprafețe mai mici, să cadă grindină. Urmează o perioadă mai liniștită, până spre sfârșitul săptămânii, cu ploi, dar mai puțin însemnate cantitativ. 

„Mâine, temperaturile vor atinge maxime de 27-28 grade, mai mult în zona Dobrogei, unde ploile vor ajunge mai târziu. La nivelul întregii țări, vor fi maxime între 19 și 29 de grade, în zona Dobrogei, iar în dealurile de vest maximele abia vor atinge 17 grade”, a mai spus Meda Andrei. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 18:00 – 27 septembrie, ora 22:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, local în Maramureș, Banat, zona montană a Olteniei, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice. În special prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: În după-amiaza zilei de marți (27 septembrie) în sud-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea (27/28 septembrie) în sud și sud-est, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.