Un MEDICAMENT esențial pentru pacienții care necesită intervenții chirurgicale lipsește din spitale: OPERAȚII amânate. Ce spune Rafila

Situație critică în sistemul medical din țara noastră! Un producător de medicamente a oprit temporar producția unui medicament vital folosit în intervențiile chirurgicale, iar stocurile din spitale sunt insuficiente. În unele unități medicale au fost luate măsuri drastice: au fost suspendate operațiile care nu sunt urgențe. 

Producătorul a transmis că a fost nevoit să oprească temporar producția acestui medicament din cauza unor neconformități în produsul finit. Acesta dă însă asigurări că au început demersurile pentru a relua cât mai curând producția acestui medicament. 

Până atunci, în unitățile medicale din țara noastră situația este critică, și asta deoarece sunt stocuri insuficente la acest moment.Vorbim despre un medicament extrem de important folosit în intervențiile chirurgicale. Mai exact, doctorii folosesc acest medicament pentru a-i trezi pe pacienți din anestezie. 

Sunt și spitale care au adoptat măsuri drastice în acest moment. Spre exemplu, la spitalele Județeane din Constanța și din Timișoara au fost suspendate operațiile care nu sunt considerate urgențe la acest moment pentru că nu există stocuri ale acestui medicament. 

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spunea că a luat la cunoștință această problemă și că va avea dicuții cu producătorul de medicamente. 

Rafila preciza, de asemenea, că se va face un efort pentru a aproviziona spitalele cu acest medicament și va fi declanșată acea procedură de autorizație de nevoi speciale.

Înainte de a fi oprită producția acestui medicament, în spitalele din țară au fost distribuite 51.000 de cutii. O cutie conține 5 fiole. În acest moment stocurile sunt însă insuficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.