Contestația primăriei referitoare la carantinarea orașului Ineu se judecă astăzi, la București

Magistrații Curții de Apel București se vor pronunța astăzi asupra deciziei de carantinare a orașului Ineu, instituită prin Ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4660099 din 25.11.2020. Săptămâna trecută Călin Abrudan, primarul Ineului, anunța atacarea ordinului în instanță, pe care îl consideră tardiv și nejustificat, cu un impact emoțional puternic asupra populației.

Contestația este programată spre judecare astăzi, de la ora 15:00, astfel că în cursul serii ineuanii ar putea afla dacă au scăpat de carantina impusă de DSU, cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică. Sentința este executorie din momentul pronunțării ei, dar DSU are la dipoziție 48 de ore să atace prin recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, hotărârea Curții de Apel București, dacă aceasta va fi favorabilă Ineului.

Orașul Ineu este reprezentat în instanță de avocatul Mirela Ioja, care are deja experiență în domeniu, după procesul câștigat într-o speță similară – carantinarea comunei Seleuș. „Am atacat în instanță carantinarea orașului Ineu, prin prisma nerespectării pașilor impuși de către legislația în vigoare. Așteptăm soluția în cursul acestei seri și sperăm să fiu una pozitivă pentru ineuani”, a precizat Mirela Ioja.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.