Cozi în vămile din vestul țării. Sute de șoferi au așteptat la limita răbdării să iasă din România

Sfârșitul de săptămână a venit cu aglomerație în Vama Nădlac 2, pe autostrada A1. Sute de șoferi au așteptat la coadă, să iasă din țară. În semn de protest, cei care plecau în vacanță la Budapesta sau Viena au claxonat minute în șir.

Situația a început încă de vineri, când mulți  romani au plecat, inclusiv în excursii, la  Viena sau Budapesta.Se pare că vamesii maghiari au lucrat cu personal insuficient si din aceasta cauză,  nu s-au putut deschide mai multe benzi de iesire din tara.

Sâmbătă a fost, din nou, aglomerație mare. Și duminică au fost șofert care au așteptat mai bine de o jumătate de oră ca să poată trece prin vamă. Conform unor surse,  a fost vorba și despre o problemă cu energia electrică ce a dus la blocarea sistemului informatic.

Oficial, Polția de Frontieră a precizat că>  În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.