Cozi la ieșirea din țară, în vămile cu Ungaria

Punctele de trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II sunt aglomerate, vineri, pe sensul de ieşire din ţară, unde s-au format coloane de maşini şi călătorii aşteaptă cel puţin două ore pentru controlul documentelor.

Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II au fost deschise opt artere de control pentru traficul uşor, dar se aşteaptă 120 de minute. La Nădlac I sunt deschise patru artere de ieşire pentru călători şi se aşteaptă tot 120 de minute.

Aplicaţia informează că se înregistrează un „număr foarte mare de persoane şi mijloace de transport prezentate la control pe sensul de ieşire”.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că mulţi români care lucrează în străinătate şi au venit în vacanţă la familii se întorc în statele în care sunt angajaţi. Totodată, numeroşi români pleacă în excursii în străinătate.

Aplicaţia de monitorizare a traficului la frontieră mai arată că şi la Petea, în Satu Mare, se aşteaptă cel puţin 90 de minute pe sensul de ieşire din România, aici fiind deschise şase artere de control, iar la Urziceni, unde sunt disponibile trei artere de control, se aşteaptă 60 de minute.

În judeţul Bihor, doar la Valea lui Mihai este aglomeraţie la ieşirea din ţară, aici timpul de aşteptare fiind de 50 de minute.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră Română, în ultimele 24 de ore frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 46.500 de persoane şi 18.800 de mijloace de transport (6.200 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 30.600 de persoane cu 10.000 mijloace de transport.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.